Hamilelik Döneminde Nasıl Beslenmek Gerekir ?
Hamilelik dönemi dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Bu dönemde anne adayı çift can taşır ve bu yüzden de sağlığına be beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Hamile bir bayan nasıl beslenmelidir diye soracak olursanız; hamile bir bayan öncelikle üç öğün beslenmeye dikkat etmesi gerekir.
KAHVALTI EN ÖNEMLİ ÖĞÜNLERDEN BİRİDİR
Hamile bir bayan kahvaltıya çok önem vermelidir. Kahvaltı yapan hamile bir kadın güne daha mutlu ve daha sağlıklı başlar.Kahvaltıda daha çok süt ürünlerine önem vermelidir. Çünkü hamile bir bayanın kalsiyum ihtiyacı çok fazladır. Daha sonra kahvaltıda çay ve kafeinli içeceklerden uzak durması gerekir. Folik asit içerikli besinlerle beslenirse bebeğin anne rahmine tutunması açısından çok önemlidir.
Anne adayı su tüketimine de çok önem vermelidir. Çünkü kadın hamilelik döneminde çok su kaybeder ve su ihtiyacını da günde sekiz bardak su alarak karşılar.
BEBEĞİN ZEKA GELİŞİMİ İÇİN NE TÜKETİLMELİDİR?
Anne karnında bebeğin ilk beyni gelişir. Beyin fonksiyonlarının sağlıklı gelişmesi ve zeka düzeyinin yüksek olması için anne adayının balık ve Omega yağı tüketmesi gerekir.Özellikle bol miktarda omega olarak en zengin balık olan somon balığını tüketmenizi ve sardalya balığını da eğer yiyebilirseniz kemikleri ile birlikte yemenizi mutlaka öneririm. Ayrıca kuru yemişlerden en çok ceviz, fındık ve Fıstık gibi yemişleri bolca yemelidir. Ayrıca yeşil sebze ağırlıklı beslenmesi hem demir ihtiyacını hem de folik asit ihtiyacını karşılayacaktır.
TUZ TÜKETİMİ ZARARLI MIDIR?
Anne adayı hamilelik döneminde kesinlikle aşırı yağlı tuzlu ve baharatlı besinlerden uzak durması gerekir. özellikle tuzdan uzak kalmalıdır. Çünkü anne adayı hamilelik döneminde kan basınca yükselmeye meyillidir. Tuz aldığı zaman da tansiyonu yükselir ve Allah korusun istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir.